Šta znači sanjati vodu

Snovi koji uključuju vodu su prilično česti. Ono što ih čini različitim je simbolika koja je povezana sa drugim događajima u snu. Ovde navodimo različite (a česte) snove vezane za vodu koji imaju određena značenja.

Sanovnik svet snova

Šta je važno kod analize sna?
– Kontekst sna
– Osećaj koji ste imali u snu i nakon buđenja

Spavanje je način da opustimo telo i odmorimo se. Naša sposobnost da se prilagodimo na promene, kao i naše racionalno delovanje, zavise od kvaliteta sna. Štaviše, funkcionisanje ljudskog mozga i snova su tesno povezani. Ono o čemu razmišljamo uglavnom i sanjamo. Možemo fizički biti u dubokom snu, ali je naš mozak ipak budan.

Sudeći po psihologiji snova, misli, slike i osećanja iz našeg uma koji nam se pojavljuju tokom sna jesu – snovi. Snovi o vodi simbolišu život, smrt, preporod, promene u životu (da navedemo samo neka snačenja). Kad god nam se u životu dešava neka promena, verovatno ćemo sanjati vodu. Tumačenje sna o vodi nas može dovesti do analize stvari koje nam se dešavaju i zahtevaju našu pažnju, a koje smo nesvesno potisnuli.

Sanovnik voda – Različiti snovi o vodi

Sanjati mutnu vodu ili močvaru
Ovakvi snovi se javljaju kada razmišljamo jednostrano i ne vidimo jasno neku situaciju. Ovo je poruka da ste okupirani negativnom mislima. Trebalo bi da se otarasite svih negativnih misli koje imate i proširite vidike pozitivnim razmišljanjem.

sanovnik voda

Sanjati okean i more
Obično predstavljaju pozitivno ili negativno raspoloženje osobe koja to zanja u zavisnosti od toga da li je more bilo mirno ili uzburkano. Sanjati buru na moru znači da niste u stanju da se suočite sa nekim promenama u životu. Mirno more znači da se spremni da se suočite sa nadolazećim promenama i da imate pozitivan stav prema životu.

Sanjati ribnjak ili jezero
Ako je voda mirna, to znači da su vam racio i osećanja u harmoniji. Ako je voda uzburkana, to znači da ne možete da izrazite osećanja onako kako treba ili da ste pod nečijim pritiskom.

Sanovnik talasi
Ovi snovi znače da ili sami ulažete napore da postignete neki cilj ili ste primorani na to. Ako ste u snu uspešno savladali talase, to znači da u životu uspešno „upravljate“ situacijom u kojoj se nalazite. Ako se borite sa jakim talasima, to znači da vas dosta stvari odvlači sa pravog puta.

Sanjati poplavu
Ovakvi snovi predstavljaju osećaj krize, što znači da ste emotivno jako uzdrmani. Ponekad izražavaju osećanja ljutnje ili ljubomore.

Videti ili piti slanu vodu
Ovakvi snovi govore o tome da vam je život veoma tužan. Ovo je simbol suza i slomljenog srca. Takođe može govoriti o potrebi da vam je potrebno da „ispraznite“ negativne emocije kroz plakanje.

Sanovnik vodopad
Ovo je vrlo pozitivan simbol u snu i znači da su vaši um, telo i duša spremni za preporod. Ovo je takođe jasna poruka da ste potpuno spremni za potpuno „pročišćenje“ i promenu na bolje.

Voda koja ključa
Ova slika predstavlja neku haotičnu situaciju u vašem životu. To znači da ste praktično na ivici nervnog sloma. Kao što voda koja vri oslobađa vodenu paru, tako je i vama sigurno potrebno da „oslobodite vodenu paru“ odnosno neke negativne emocije.

Curenje vode
Sanjati curenje vode predstavlja osećaj nezadovoljstva i frustracije koji su vam potpuno okupirali um i počeli da zaokupljaju i podsvest. Takođe predstavlja i bedu i gubitke, jer ste protraćili vreme na nebitne stvari.

Cunami ili uragan
Ovo je signal da imate dosta negativnih i stresnih misli. Takođe opisuje situaciju ili negativnu energiju na koju nemate uticaja. Ovakvi snovi takođe mogu značiti da ste preplavljeni potisnutim emocijama.

Smrt izazvana elektricitetom u vodi
Ovakvi snovi sugerišu da ono što radite neće dovesti do dobrih posledica. Ovo takođe znači da možda iščekujete neke neočekivane vesti.

Vodena oluja
Oluje obično simbolišu poteškoću u razmišljanju, izražavanju ili pogrešno razumevanje. Ovo obično znači da postoji neki unutrašnji sukob na relaciji „razum i emocije“. Ovakvi snovi takođe mogu govoriti o tome da ste u fazi privremene tuge ili nekoj nevolji.

Podvodni svet
Ako se u nekom životnom domenu osećate nesigurno, moguće je da ćete sanjati da ste pod vodom. Ovo takođe govori da pokušavate da pobegnete iz teških situacija u svom životu.

Sanovnik kiša
Ako ste tužni i često plačete zbog nečeg lošeg što vam se desilo, snovi o kiši nisu neuobičajeni. Sa druge, pozitivnije strane, ovi snovi takođe nekad ukazuju na to da se stare rane polako zaceljuju.

Hodanje po vodi
Onda kada postignete potpuno samopouzdanje i kontrolu nad svojim osećanjima, može se javiti ovakav san. Ovo je vrlo pozitivan simbol u snu.

Kupanje ili tuširanje
Ovakvi snovi predstavljaju nove početke u životu. Ovo je rešavanje životnih problema i zadovoljavanje potreba za novim počecima u životu kako biste mogli da se suočite sa novim izazovima koji vas čekaju.

Sveta voda
Ovakav san predstavlja da svesno ili nesvesno tražite duhovnog vodiča. Ovaj san se takođe može povezati i sa duhovnim razvojem. Još jedno značenje ovog sna je to da su vaš um i telo usklađeni sa vašim osećanjima.

Sanovnik bazen
Ako sanjate da plivate u bazenu, to znači da vam je potreban odmor kako biste razbistrili misli i odmorili se psihički. Drugo značenje ovog zna jeste da ste konačno doneli čvrstu odluku da se oslobodite nekog emotivnog bola koji vas je dugo mučio.

Sanjati pijaću vodu
Ovakvi snovi govore o tome da je vašem telu i duši potrebno osveženje. Rešenje važeg problema leži u vama samima. Ovo takođe može imati bukvalno značenje, da ste dehidrirali i da je vašem telu potrebno više vode.

Reka ili potok
Ako su reka ili potok mirni, to znači da ste i vi smireni. Ako je reka uzburkana, to znači da nemate kontrolu nad stvarima koje vam se dešavaju u životu. Ovo znači da je potrebno da malo usporite kako biste uspeli da uhvatite korak sa situacijom.

Ako nijedan od pobrojanih snova nema veze sa onim što često sanjate, a uključuje vodu, razmislite samo da li je voda u vašem snu bila mirna ili ne. Ako je bila mirna, to predstavlja mir i sreću. Međutim, ako je bila uzburkana ili je reč o tekućoj vodi, to predstavlja nadolazće promene, izazove i poteškoće.