Zašto se isplati opredeliti se za PVC stolariju

Jedna od najčešćih dilema, prilikom izgradnje kuće ili zgrada je materijal s kojim će se opremiti određeni delovi. Tu su drvo, aluminijum i sve popularnija PVC stolarija. Ovaj tekst će biti posvećen glavnim prednostima i razlozima zbog čega biste trebali da se opredelite za PVC stolariju. Kada renovitate ili kada ste odlučili da započnete nešto novo, najbolje rešenje bi Vam bila da pravite to nešto novo od PVC stolarije.

Vrata od PVC stolarije

Ukoliko želite kvalitetna vrata, kao i ako cenite istrajnost, što je, mora se priznati, veoma bitno, tada treba da razmislite o ugradnji vrata od PVC stolarije. Vrata koja se prave od ovog sjajnog materijala su tako pravljena da izdrže većinu atmosferskih uticaja, a ujedno će Vam pružati takvu sigurnost kakvu nijedna druga vrata od drugih tipova materijala ne mogu. Pošto se PVC stolarija jako lako oblikuje, diznajneri je posebno vole. Svaka Vaša želja se može pretvoriti u stvarnost kada je PVC stolarija u pitanju. Bilo kakav oblik, veličinu, dužinu i širinu da želite – moguće je ostvariti. Da li želite klasičan ili moderan izgled – stvar je samo Vašeg izbora. Dobro je poznato da PVC stolarija ima izuzetnu izolacionu sposobnost. Šta bi to značilo u slučaju vrata? Verovatno Vam se više puta desilo da ispod vrata osetite zimi kako ulazi hladan vazduh. Upravo ovo sprečavaju vrata od PVC stolarije. U tome je glavna njihova tajna. Takođe, tokom vrelih dana leti – sprečavaju da topao vazduh uđe u Vaš dom. Sve ovo kad se stavi na papir, shvatićete da ste uštedeli ogromnu količinu novca. Nebitno je da li se radi o troškovima tokom leta, tu se pretežno misli na klimu, ili tokom zime – kada najveći deo novca ode na grejanje. Bićete i sigurniji uz ovaj tip vrata. Zbog čega Vam to govorimo? Iako je poznato da je PVC stolarija lakša u odnosu na drvenu, kod ovog slučaja, tačnije kod vrata nije tako. Ovaj tip vrata je mnogo teži, što čini provalnicima veliki problem i kada vide da su vrata od PVC stolarije – brzo odustanu.

Prednosti prozora od PVC stolarije

Ono najznačajnije, kao i kod vrata od PVC stolarije je ušteta energije, odnosno novca. Prozori napravljeni od ovog materijala će Vam izdržati i do 50 godina, što svakako nije slučaj sa drvenim ili aluminijumskim prozorima. A svako bi morao da gleda, kada gradi ili renovira, da mu što duže traje to što je odradio. Na taj način ćete uspeti da uštedite u narednim godinama, ali i decenijama. Održavanje prozora je veoma jednostavno. Jedino što je potrebno je da na 5 ili 6 godina pređete specijalnim lakom za PVC stolariju. Pored toga, PVC se lako briše običnom krpom za prašinu. Prozori ovog tipa su veoma otporni na spoljni uticaj. Nikakva visoka temperatura, kao ni nista ne može negativno da utiče na njih. Nije od malog značaja ni estetika PVC prozora. Prvi utisak koji će posmatrač ili Vaš gost videti je lepota istih. Što se cene tiče, nije prevelika, ali ni mala. Međutim, gledano dugoročno, isplatiće Vam se svaki uložen dinar u PVC stolariju.