Šta znači SANJATI bivšeg dečka ili devojku ?

Šta znači SANJATI bivšeg dečka/devojku? Da li to znači samo da vam taj neko nedostaje ili san ima neko dublje značenje? Nastavite da čitate kako biste čuli odgovor…

Naši snovi drže ključ naše podsvesti. Dok smo budni, uglavnom „ne dozvoljavamo“ sebi da razmišljamo o stvarima koje se kose sa društvenim normama i pravilima ili deluju smešno, jadno ili prosto ne želimo da mislimo o njima. Ipak, ovakve misli mogu dugo ležati u našoj podsvesti i jednog dana ćemo verovatno početi i da ih sanjamo.

Jednom kada raskinemo sa nekim, obično se skoncentrišemo na druge stvari u životu, nađemo neki hobi, nove prijatelje – ukratko, radimo sve samo da skrenemo misli sa bivšeg. Ipak, ovo nikako ne znači da ste ga/je potpuno preboleli. Možda još uvek postoji deo vas koji želi da nastavi tu vezu i zato nije neuobičajeno sanjati bivšeg. Ali da li je to jedini razlog zbog kog sanjamo bivše ljubavi? Saznajmo…

Interpretacija #1

Kada sanjate bivšeg dečka / devojku, verovatno vam nedostaje. Ovo je najjednostavnije objašnjenje ovog sna. Ovo posebno važi ako ste nedavno raskinuli i još uvek se prilagođavate životu bez te osobe.

Interpretacija #2

Sanjati bivšeg ne znači da ste još uvek zaljubljeni ili da ponovo želite tu osobu u svom životu. Ovo može jednostavno značiti da ste se u snu vratili u period života kada ste bili u vezi. Kao što često u budnom stanju razmišljamo o svojoj prošlosti i stvarima koje su nam se desile, isto tako, kada spavamo, jednostavno sanjamo stvari iz prošlosti.

Interpretacija #3

Ako se suočavate sa nekom stresnom situacijom u životu, bilo da se odnosi na posao ili bilo koje drugo životno polje, postoji šansa da je bivši partner kog sanjate nekada bio neka vrsta utehe dok je postojao u vašem životu i trenutno tražite takvu vrstu utehe. To nema nikakve veze sa vašim bivšim. Sve što trenutno želite jeste takva vrsta mira u životu koju ne možete da nađete i zato je tražite u snovima.

Interpretacija #4

Još jedno moguće objašnjenje je to da sa svojim bivšim partnerom imate neraščišćene odnose. Moguće da mnogo toga niste rekli jedno drugom, ili se bar vi tako osećate. Pošto niste bili u mogućnosti da kažete šta imate dok ste imali priliku, to vam se sad vraća i progoni vas pa često možete sanjati bivšeg.

Interpretacija #5

Sanjati bivšeg može značiti da se u vašem životu pojavio neko ko je u vama probucio slična osećanja. Možda je to znak da ne biste trebali da ponavljate iste greške koje će dovesti do raskida. Zato vas podsvest na ovaj način upozorava da ne ponavljate iste obrasce ponašanja u trenutnoj vezi.

Ovo su samo neki od mogućih razloga zašto sanjate bivšeg dečka ili devojku. Zato sedite i razmislite kako se ova tumačenja uklapaju u vašu životnu situaciju. U slučaju da se ništa od ovoga ne uklapa, a san vam se ponavlja i uzrujava vas, konsultujte se sa nekim terapeutom ili tumačm snova koji može da vam pomogne da doprete do korena problema zbog kojih imate uznemirujuće snove o bivšem.