Boje leče i daju snagu

Još u davna vremena, Kinezi i Egipćani lečili su bolesnike tako što su im lice i telo farbali raznim veselim bojama, ili su ih pak oblačili u odeću odgovarajuće boje. Istočna narodna medicina bazira se na učenju da se do bolesti dolazi zato što se narušava normalna vibracija u organizmu pa, shodno tome, energetsko vrelo (či) ide u pogrešnom pravcu. Svetlost i boje nisu ništa drugo do energija. Svaka boja ima svoju određenu talasnu dužinu koja deluje na ljudski organizam, pa ako izaberemo pravu boju, odstranićemo energetsku blokadu.

Lečenje putem boja je danas jedan od načina lečenja alternativnom medicinom. Mnogi lekari u svetu, ali i kod nas, sve više koriste ovaj način u lečenju raznih patoloških stanja.

U većini slučajeva biraju se osnovne boje – crvena, žuta i plava, a takođe i pomešane boje koje daju oranž, ljubičastu i zelenu boju. Bela i crna nisu odgovarajuće boje za lečenje – bela odražava čitav spektar svetlosti, a crna „gasi” svetlost.

Crvena boja zagreva, okreće na akciju, daje snagu, krepi srce i ceo krvni sistem.

Narandžasta budi osećanja, daje radost i veselje, pomaže pri depresiji, apataiji i otvara apetit.

Žuta popravlja raspoloženje i pozitivno deluje na unutrašnje organe i nervni sistem.

Zelena je jak antistres – smiruje nerve i otklanja umor.

Plava smanjuje upale, leči glavobolju i „daje” miran san.

Ljubičasta pomaže pri koncentraciji i oslobađa organizam od psihičkog napora.

Izjutra kad se probudite, obratite pažnju na svoje stanje. Ako se osećate umornim, ili steloše raspoloženi,izaberite garderobu za taj dan u svetlim toplim tonovima. Ako, pak, imate višak energije, bolje je da vam toaleta bude u smirujuće zelenoj ili prohladno plavoj boji. Ako vas bole noge, obujte crvene cipele ili čarape. Oni koji se izjutra teže bude, njihov bade mantil treba da je u oranž boji – posle tuširanja biće sveži kao rosa.