Sanovnik magarac, magare

Šta znači sanjati magarca

PREMA NARODNOM SANOVNIKU

1. Ako sanjate magarca koji nosi samar ili neki teret znači da će vaši trenutni napori da postignete nešto biti, neuspešni i glupi.

2. Ako sanjate da jašete na magarcu, bićete izloženi ismevanju.

3. Ako vidite u snu magareću zadnjicu očekuju vas nevolje.

4. Ako vas magarac u snu šutne bićete zlostavljani na javi .

5. Ako neko vama blizak ili poznat jaše magarca biće ismejan i ponižen na javi.

6.Sanjati belog magarca – posle mnogo muke i rada očekuje vas nagrada.

7. Sanjati crnog magarca – posle mnogo muke i rada shvatićete da je sve bilo uzaludno.

MAGRCI SU POSLOVIČNO TVRDOGLAVI, GLUPI I SEKSUALNO veoma aktivni, ali su im se nekad ipak divili zbog krsta na leđima. Verovalo se da se krst pojavio na magarećim leđima zato što je Hrist na toj životinji na Cveti ujahao u Jerusalim, kao i da je to dokaz da je magarac blagoslovena životinja.

Magarci i mule (mešanci magarca i konja) mogu bez roptanja da ponesu težak teret. Oni su simboli strpljivosti i prihvatanja sudbine.Magarci su oduvek korišćeni kao tovarne životinje pa se izraz „rinta kao magarac” koristi za naporan rad neke potlačene osobe.

U jednoj legendi o kralju Midi navodi se da su mu izrasle magareče uši zato stoje hteo da pokaže Apolonu da ima više smisla za muziku od njega. Apolon se naljutio i kazao kako Mida ne zaslužuje ljudske uši, pa mu je umesto njih dao magareće, a nesrećni kralj je posle toga umro od stida.

ASOCIJACIJE ZA TUMAČENJE SNA MAGARAC

Jeste li preopterećeni?
Ako sanjate magarca, to možda znači da ste u nečemu nepopustljivi? Možda u nekoj situaciji nećete da odustanete od svog stava?
Magarac iz crtanog filma o Viniju Puu poznat je po tome što je uvek tužan. Da li ste i vi malo usporeni ili depresivni?