Sanjati popa-pop

Sta znaci sanjati popa
Iako bi pop trebalo da bude shvaćen ko božji službenik na zemlji za popove se uglavnom vezuje ono što je negativno.Popovi i krste i venčavaju ali ipak kad se pomene pop ljudima pre pada na pamet sahrana.I sama crkva se neshvata kao mesto veselja(bez obzira na venčanja i krštenja)već ko mesto koje je na neki način povezano sa svetom mrtvih.Dakle simbol crkve pa i samog popa u kolektivnom nesvesnom je veoma kontroverzan.
Brojne šale i vicevi na račun popova pokazuju koji je narodni stav prema njima, barem stav većine a to je prava slika šta pop simbolizuje u posvesti.
Sanjati popa znači laž prevaru i neugodnosti….narod prihvata popa i ukazuje mu poštovanje ali pošto popovi oduvek naplaćuju svoje usluge ljudi ih doživljavaju kao prevarante,lopove i lažove (barem većina).
Sanjati popa znači takodje i da vas očekuje gubitak i nepotrebni izdatak.
Poznata je narodna pripovetka o popu koji je ispao iz čamca i udavio se jer nije hteo čamdžiji da da ruku.
Čamdžijin prijatelj na to kaže “Da si mu umesto daj pope ruku rekao uzmi pope ruku on bi ruku pružio i ne bi se udavio ,jer je vazda od naroda naučio uzimati a nikada davati”.
Popovi su vekovima od naroda uzimali najbolju hranu i zimnicu tako se u mnogim krajevima suva kremenadla (pečenica)i danas zove “popova” jer su domaćini morali da je daju popu,naravno uglavnom nevoljno jer bi je radije sačuvali za sebe i svoju porodicu.
Ako ste sanjali popa podsvest vam dakle ukazuje daćete uskoro imati neočekivani izdatak,gubitak,da ćete biti prevareni slagani ili daćete imati neku drugu neugodnost….vrlo loš znak.