Tumačenje snova padanje

Sanovnik-
Tumačenje snova
padanje

Sanjati padanje još jedan motiv koji je sasvim uobičajen u svetu snova. Suprotno popularnom mitu, vi zapravo nećete umreti ako se ne probudite pre nego što dotaknete zemlju tokom pada.

Kao i kod većine običnih tema snova ,sanjati padanje je pokazatelj nesigurnosti, nestabilnosti, i strahova. Vi se osećate preplavljeni dogadjajima i emocijama koji su van kontrole u nekoj situaciji u vašem budnom životu. Ovo može odražavati način na koji osećate u vašoj vezi ili u vašem radnom okruženju. Izgubili ste svoje uporište i ne uspevate držati korak sa tempom svakodnevnog života. Kada padate, ne postoji ništa za što možete da se držite. Više ili manje ste primorani prema ovom pokretu naniže, bez ikakve kontrole. Ovaj gubitak kontrole može biti paralela sa situacijom u vašem budnom životu.

Tumačenje sna padanje,padati,pad

Snovi padanja često odražavaju osećaj neuspeha ili inferiornosti u nekoj okolnosti ili situaciji. To može biti strah od neuspeha u poslu / školi, gubitka statusa, odnosno neuspeha u ljubavi. Osećate se sramotno i izgubili ste osećaj samopoštovanja jer niste u stanju da održite korak sa vremenom i okolinom.

Prema frojdovskoj teoriji, snovi pada ukazuju da nameravate da popustite nekom seksualnom nagonu ili impulsu. Vama nedostaje indiskrecije.

Snovi padanja se obično javljaju tokom prve faze sna. Snovi u ovom trenutku su često praćeni mišićnim grčevima ruku, nogu i celog tela. Ove iznenadne kontrakcije su takođe poznati kao pokreti klovna.Kada ponekad imate ove snove padanja, možda ćete osetiti kretanje celog tela ili trzaj i zaista se probudititi iz ovog sna. Smatra se da je ova akcija trzanja deo mehanizma uzbudjenja koji omogućava da se probudite brzo i budete na oprezu zbog mogućih pretnji u okruženju.
Ako sanjamo da padamo i ne plašimo se znači da ćemo prevazići svoje nevolje sa lakoćom.tumacenje snova padanje

Ako sanjamo da padamo uplašeni san ukazuje na nedostatak kontrole, nesigurnost, i / ili nedostatak podrške u našem budnom životu. Možda doživljavamo neku veliku borbu i / ili nerešiv problem.

Da sanjate da ste slobodnog pada kroz vodu ukazuje na to da se osećate preplavljeni emocijama. Možda smatrate da je lakše odustati, a zatim pokušati da ostane na površini, ili spreče sebe da idu ispod.
Prema biblijskim tumačenjima, snovi o padu imaju negativno značenje.Veruje se da se takvi snovi odnose na to kako se ponašate i krećete, prema vašem sopstvenom načinu razmišljanja, a ne onom datom od Gospoda.

Prema našem narodnom sanovniku tumačenje ovog sna je: Padanje-sa visina-neželjena zbivanja,što veća visina-veća teškoća,drugi padaju-prestanak briga.
Prema evropskom sanovniku za tumačenje snova PAD znači- raznovrsne neprilike.