Sanovnik zmija,sanjati zmiju

Prema klasičnoj frojdovoj teoriji tumačenja snova zmija koja se pojavljuje u snu predstavlja falusni simbol koji se može povezati sa muškom figurom,muškom energijom i sa ličnom seksualnošću.
Šta znači sanjati zmiju ili zmije nije baš lako rastumačiti jer je ovo značenjem bogat simbol.
Generalno zmija koja se pojavljuje u vašem snu je izraz izazovnih pitanja u vašem svakodnevnom životu ili znači da se dešava neko ozdravljenje ili transformacija.

Šta zmija simbolizuje u drevnim mitovima i tradiciji

Zmija je simbol nesvesnog
Zmija ili zmije ukazuju da ste u procesu lečenja i rešavanja problema
Zmija je simbol za neukroćeni deo ličnosti ili neiskorišćeni potencijal
Zmija može da predstavlja ličnu intuiciju ili sopstveni duhovni aspekt ,lični instinkt,ono što vas pokreće iz dubine vaše duše
Zmija ili zmije imaju tendenciju da se pojavljuju u snovima u vremenima tranzicije i transformacije

Zmija ujeda kada se oseća ugroženo, prisustvo zmije u snu simbolizuje vaše buđenje da bi gledajući svoj strah osetili preteću situaciju u vašem budnom životu.

Ako osećate strah kada vidite zmiju u svom snu, to znači da imate nepoznate probleme sa kojima se suočavate ili da postoji nesigurnost u vašem životu.

Kada je prisustna zmija u vašem sanu neutralna ili prijateljski raspoložena,to sugeriše da se suočavate sa strahom i problemima.To je pokazatelj da se isceljenje u vašoj duši i vašem telu odvija.

Kada se neko u snu bori sa zmijom,to znači da se opire promeni ili bori sa nekom odlukom ili osećanjima  u budnom životu.To može predstavljati i borbu za neku vrstu dominacije ili kontrole nad situacijom u intimnoj vezi ili na poslu.

Juriti zmiju znači da ste suočeni sa strahovima u vašem životu koji vas proganjaju.Emocije koje niste izživeli se vraćaju po vas.

San u kome vas napada zmija,poziva vas da istražite zabrinjavajuću situaciju u vašem životu i da dobro razmislite kako da se nosite sa njom.

Ako sanjate da vas je ujela zmija, to znači da morate da obratite pažnju na nešto što ste bili izbegavali jer je bilo previše teško ili neprijatno za vas.

Ako zmija pljuje svoj otrov na tebe,to sugeriše da postoji negativan uticaj u vašem životu koji nemožete da kontrolišete.To može da predstavlja “otrovni” odnos ili negativne “otrovne” reči ili glasine oko vas.

Ako razgovarate sa zmijom to sugeriše da ste uključeni u proces razumevanja i sticanja više znanja o sebi i “svom svetu”.To ukazuje da ste otvoreni za primanje informacija od više mistične prirode.

Zmije su divlje, divlje životinje koje ne mogu da budu dresirane.One su izvan naše kontrole.
Zmija menja svoju kožu kada raste,ostavljajući za sobom staru tokom procesa transformacije.

Tumačenje sna savet: Zmije su veliki simbol za ličnu transformaciju; pogledajte šta se menja u vašem životu, ili u vama ili šta se nadate da promenite ili ostavite iza sebe, kako bi krenuli dalje.

Zmija u vašem snu je verovatno transponovana slika ili simbol nečega što se zaista dešava ili zaokuplja vas u vašem svakodnevnom životu.Važno je da zapamtite i ponovo prizovete prisustvo zmije kao što je bio u snu.

Na primer, možete da se mislima “vratite u san”,I podsetite svih vrsta detalje o tome kako je zmija izgledala, kakvo joj je bilo kretanje,kako ste se osećali.Možete čak i zamisliti da možete postavljati pitanja zmiji iz sna o njenim namerama, koju poruku ima za vas, itd. To će kod vas početi dekodiranje toga šta zmija u snu može za vas da simbolizuje a ovo se odvija putem asocijacija i uspostavlja vezu sa nesvesnim.

Pri tumačenju sna sa zmijom, ključna stvar je imati na umu da zmija u snu znači da simbolično dobijate buđenje iz nesvesnog.
Sanjati zmiju je obično pokazatelj da treba da obratite pažnju na nešto važno da to možda namerno izbegavate ili da je vaša svesnost bežala od toga do sada.Tumačenje vašeg sna će vam pomoći da otkrijete šta je to i šta možete da uradite oko toga.
Putem asocijacija i misli koje vam medju prvima padnu na pamet otkrićete šta je to.