Prizivanje duhova

Oko toga da li je prizivanje duhova samo igra ili je to nešto ozbiljno i opasno mišljenja su baš podeljena,mogi su čuli za prizivanje duhova a neki su i učestvovali u tom činu crne magije.

Najcrnja od svih  umetnost  crne magije je nesumnjivo prizivanje duhova, drevni metod komunikacije sa mrtvima. Umetnost podizanja mrtvih i kontrola njihovog duha nekromanisi uzima svoje ime od grčkih reči koje znače “mrtav” i “gatanje”.

Prizivanje duhova  može se podeliti na dve glavne grane:

Proricanje pomoću duhova, i gatanje iz leševa. Drugi metod dovodi do iskopavanja leševa i skrnavljenja grobova zarad  jezivijih čari koje mađioničari i veštice smatraju neophodnim za efikasno obavljanje magične umetnosti.

Prizivanje duhova  je univerzalna praksa još od doba antike, samo duboko obučen, hrabar i smiren mag  ima bilo kakve šanse za uspeh u tom poduhvatu, koji  je krajnje opasan, jer ne samo da je pakt sa đavolom neophodan, već se očekuje da će “astralni leš” imati  intenzivnu želju da ponovo živi  i mogao bi da apsorbuje energiju iz života živih bića, produžavajući njegov život, tako da, ako nije preduzeo odgovarajuće mere, mag može biti u velikoj opasnosti.

Za prizivanje mrtvih mađioničar mora da dobije pomoć moćnih duhova, kako radi njegove sopstvene zaštite tako i za  primoravanje mrtvih  ili duhova da se potčine volji maga. Magovi iz antičke Grčke prizivali su ovlašćenja moćnog Korea, Persefona, Ereshkigala, Adonisa, Hermesa i Tota. Prema ritualu koji je opisao Seneka, poznati rimski mudrac, pozivanje mrtvih obuhvata ne samo paljenicu, već i krvlju natopljena oltar.

Miris  mora biti pažljivo proizveden od sagorevanja tvari za moć. Elaborat pripreme uključuje pažljivo proučavanj pozicije planeta, a posebno Meseca i uticaja Saturna.

Prostor za operaciju treba da bude izabran sa pažnjom, najpovoljnija  je neka usamljena raskrsnica u šumi  ili u polju.

Kada je vreme pogodno za prizivanje, niz koncentričnih krugova moći mora da se povuče na terenu a okviru njih se upisuju krstovi i drugi simboli, zajedno sa svetim imenom Boga. Krug mora biti blagosloven i osvećen .Mag i njegov pomoćnik stoje u centru, pod zaštitom svetih imena od svih opasnosti. Zatim,sa štapićem u ruci, mag poziva mrtve da dodju, koristeći imena moći.

Eliphas Levi i drugi magovi su preporučivali potrebu za nekim pokušajem  identifikacije između živih i mrtvih, kao na primer prisustvo portreta, kao i deo hleba koji bi duh bio pozvan da jede. Mag poziva mrtve po imenima  i, ako je uspešan, on mora da se suoči sa zastrašujućim iskušenjem   besa duha koji je primorana protiv svoje volje da se vrati u područje života. Ponekad se mrtvi  pojavljuju u obliku besnih životinja besni oko kruga i prete da će rastrgnuti maga i njegovog pomoćnika.

Kada duh konačno poklekne pred voljom maga on se često transformiše u golog muškarca koji je spreman da odgovori na pitanja koja mu se postave.
prizivanje duhova
Posle ispitivanja  potrebno je odbaciti duhove, koji obično nestaju usred oblaka sumpora. Ni pod kojim okolnostima mag ne treba da napusti zaštitu magičnog krug pre ovog. On takođe mora da ukloni sve cveće sa  mesta i posle ga  spali kao i da sahrani pepeo duboko u zemlji.

Cela operacija je puna strašnih opasnosti, i  najmanje odstupanje od obreda može da podrazumeva uništenje izvodjača.

Prizivanje duhova radi zabave

Mnogi su prizivali duhove radi zabave pomoću čaše ili igle ovo obično bude bezuspešno ali je zabavno zbog doze adrenalina koja se ovom prilikom dobija.

Potrebna je jedna staklena čaša i  42 kockasta papirića
Na svakom od 30 papirica treba ispisati po jedno slovo i poredjati ih oko čaše tako da se napravi krug .Na 10 papirića treba napisati brojeve od 0 do 9 istaviti ih u polukrug unutar kruga sa slovima .Na dva papirića treba napisati “DA” i “NE” i postaviti ih jedan do drugog blizu centra kruga.Okrenite casu naopako i stavite je u centar.Kažiprst leve ruke postavite na čašu  i pozovite nekog duha izgovarajući ime neke umrle osobe.
Za ovo su potrebne barem tri osobe.Ako čaša počne da mrda znači da se duh javio.Kad postavite pitanje ako čaša ide ka  “DA” odgovor je znači DA….

Isto se može uraditi i sa iglom udenutom u crveni konac dužine oko 30-40 centimetara.Na veći papir u krug ispišemo 30 slova unutar njih u manji krug ispišemo brojeve od 0 do 9  a blizu centra jedno naspram drugog “DA” i “NE” .Igla se postavi u centar a konac se drži pravo odozgo.Duh se priziva po imenu ako se javi igla će početi da se pomera.Za odgovore DA igla će ići ka da a za NE suprotno, na pitanje o nekoj osobi igla će se nagnuti  ka početnom slovu njenog imena ,za datume ka brojevima.
tagovi
Kako se prizivaju duhovi,kako prizivati duhove