Ukleti Sulejman: Zli duhovi i tajanstvena smrt na snimanju serije

Vidovnjaci misle da je za probleme Merjem Uzerli, raspad veze, pokušaj samoubistva, napad obožavatelja i stalne momente panike kriva crna magija, te da nemačku glumicu prati duh pokojne Hurem, kojem se ne sviđa kako je odigran lik sultanove supruge.
merjem-uzerli-2
Smrt scenaristkinje najgledanije turske serije “Sulejman Veličanstveni“ Meral Okaj, samo je još jedan u nizu bizarnih momenata na setu, a mnogi veruju da glumce i celu ekipu prati loša karma, budući da su se Hurem i Mahidevran rastale od partnera, Nur je pala niz stepenice, a Merjem pokušala samoubistvo.

Poznavaoci Kurana tvrde da je scenaristkinja oskrnavila Islam, te da ju je zbog toga pratila nesreća. Seriju je pokušao da osujeti i turski premijer Erdogan, te je Meral stalno morala da menja scenario, a vlasti su joj zabranile da snima na stvarnim lokacijama.

Takođe, javnosti se nije svidelo kako je prikazan sultan i njegov harem, budući da je Sulejman opisan kao razvratni vođa, koji samo misli na piće i žene.

– Pretili su mi ekstremni islamisti pa sam neko vreme bila pod policijskom zaÅ¡titom, a bez telohranitelja nisam smela da izaÄ‘em iz kuće – žalila se Okaj.

Šuška se da je stres u rekordnom roku pogoršao njeno zdravstveno stanje, jer je Meral umrla od raka pluća samo pet meseci nakon što su joj ga dijagnostikovali.

Najviše problema u Turskoj imala je upravo glavna glumica Merjem Uzerli, koja je tumačila lik Hurem.

Shvatila sam da nešto nije u redu kad sam naglo počela da se gojim iako sam redovno vežbala i pazila šta jedem. Izbezumila sam se od straha kad su usledili napadi panike, strašne noćne more i nesanica – kaže Hurem.

Za Merjem su problemi počeli nakon preseljenja u Tursku. Obožavaoci su je napadali, jer je bila previše zla na ekranima, a počele su i svađe sa bivšim verenikom Džanom Atešom, sa kojim je ostala u drugom stanju, ali ju je ostavio, jer nije želeo dete. Zbog nesreće u ljubavi i stresa na poslu, lepotica je pokušala samoubistvo.

Ipak, završila je na psihijatriji u Nemačkoj.

Uverili su je da je za sve kriva crna magija. Vidovnjaci misle da je neko bacio urok na nju, a nije isključeno ni da Merjem proganja uznemireni Huremin duh, kojem se ne sviđa kako ju je glumica prikazala u seriji – kažu prijatelji.

Ništa bolje nije prošla ni Nur, koja glumi Mahidevran. Tokom snimanja se razvela od supruga, a i raskinula i poslednju vezu. Kada se napokon srećno udala, povredila se na setu.

Pala je niz stepenice i završila u bolnici, a nakon toga, nekoliko nedelja nije mogla da ustane iz kreveta, zbog povrede kičme.