Ako ne verujete u duhove, možda ćete sada promeniti mišljenje

Ako do sada niste verovali u duhove, možda ćete promeniti mišljenje kada vidite snimak zabeležen sigurnosnom kamerom u jednoj prodavnici u Gilfordu (američka savezna država Nju Hempšir).

Na snimku se vidi kako “nevidljiva ruka” baca stakleno zvono za tortu sa stola, koje pada na pod i razbija se u paramparčad.

Čuvši tresak, prodavačica Hajdi Bord, koja je prehodno napustila prostoriju, vratila se i zapanjeno ustanovila da je zvono “odskočio” sa stola i razbilo se u bezbroj oštrih komadića.

Vlasnik prodavnice “Elakoja kantri stor” Stiv Buzota rekao je za WMUR da on do sada nije video da se predmeti u njoj pomeraju, ali da su mušterije i zaposleni primetili prisustvo duha i čak osetili da ih “neko vuče za rame”.

Otkako je video podeljen na sajtu restorana “Elakoja barn & gril” Fejsbuku, koji je povezan s prodavnicom, mnogi osporavaju njegovu verodostojnost. Neki misle da je zvono neko povukao kroz prozor pomoću konca, ali prema rečima novinara WMUR, prozor se ne otvara.

“Mejl onlajn” je pozvao prodavnicu da bi preispitao ceo slučaj, a od zaposlenih i komšija čuli su još bizarnije stari.

Nikol Brant, doduše, nije bila na poslu kada se stakleno zvono razbilo, ali ističe da s vremena na vreme čuje neobične zvuke, a ne može da utvrdi odakle oni potiču.

Ona dodaje da kada seče meso u delu predviđenom za to, često čuje kako neko ulazi u prodavnicu, a kada se okrene da bi pozdravila mušteriju, ne vidi nikoga. Ponekad čuje i zviždanje.

Restoran koji je povezan sa prodavnicom, ranije je bio ambar, dok su u prodavnici nekada stanovali ljudi.

Stanar koji živi iznad prodavnice tvrdi da posle radnog vremena, kada svi zaposleni odu, čuje zvuke kao da unutra ima nekoga.

Često čuje kako se neko penje uz stepenice i silazi niz njih u naizgled praznu prostoriju.

izvor Blic