Šta znači sanjati vodu

Simbolika vode u snu može da se odnosi na život, smrt, promenu, preporod i još mnogo toga. Kada želimo da saznamo šta znači sanjati vodu, neophodno je uzeti u obzir i to šta zapravo vidimo (npr. reku, okean, bazen, baru…), jer je to od najveće važnosti za dalje tumačenje sna. Razmislite o tome kakve vam je emocije voda u snu probudila, jer se te emocije obično razlikuju od osobe do osobe. Takođe je važno razmotriti i to gde ste bili u odnosu na vodu. Koliko je vode bilo i da li je mogla da teče neometano ili je nešto ometalo tok? Da li ste bili napolju na kiši ili se tuširali u tuš kabini? Snovi o vodi najčešće simbolički predstavljaju naše emocije, najskrovitije aspekte naše podsvesti i našu intuiciju.

Specifična značenja vode u snovima

Tuš ili kada: ovo može predstavljati našu potrebu da se brinete o sebi i oslobodite stresa i ostavite svoje unutrašnje konflikte iza sebe. Na podsvesnom nivou, ovo je znak preporoda.

Ključala voda: dostigli ste tačku ključanja u određenim situacijama u životu. Emotivni haos i turbulencije počinju da izlaze na površinu.

Sanjati poplavu: možda potiskujete osećaj da ste preplavljeni određenim emocijama. Ovo takođe predstavlja neku životu krizu koju morate što pre da rešite.

Sveta vodica: vi na neki način tražite određenu vrstu duhovne pomoći ili vođstva. Ovo takođe može značiti i da su vam um, telo i duša u ravnoteži.

Uragan, cunami, tornado, olujni talasi: u vašem okruženju postoji neka negativna sila koju držite pod kontrolom. Ovaj san takođe ukazuje na to da se borite sa potisnutim stresom i sličnim negativnim emocijama.

Mulj, prljava, mtna, ustajala voda: možda niste stvesni i zbunjeni ste u vezi neke situacije u životu i ne znate kakva vaša reakcija bi bila prikladna.Sanjati mutnu ili prljavu vodu takođe može značiti da se „davite“ u negativnim razmišljanjima i emocijama. Ne razmišljate ili ne vidite dovoljno jasno pravo rešenje problema u svom životu. Ovo takođe može biti i san koji predskazuje nadolazak nekih negativnih stvari. Ako je voda ustajala, to predstavlja neko razočarenje.

Sanjati okean i more: okean i more predstavljaju vaše emocije i raspoloženja, pozitivna ili negativna, u zavisnosti od toga da li je more bilo mirno ili uzburkano u snu. Ovo takođe znači da ste potpuno otvoreni za nove izazove i ideja. Dalje, ovaj san može značiti da je vaš pogled na život pozitivan i da ste u mogućnosti da postignete sve zacrtane ciljeve.

Sanjati ribnjak i jezero: ovakav san govori o vašem trenutnom emotivnom stanju. Ako je voda nemirna, to znači da niste u mogućnosti da slobodno izrazite svoje emocije ili da vas neko ili nešto zadržava. Ako je voda mirna, to govori o vašem unutrašnjem miru.

Kiša: ako kiša pada na vas, to je simbol velike tuge ili čak i plakanja. Ovaj san takođe može predstavljati emocionalno pročišćavanje i rešavanje nekih davnih problema i tuge.

Sanjati reku: ako je reka mirna, to znači da ste spremni da se suočite sa promenama koje nadolaze u vaš život. Ako je reka brza i puna virova, to je znak da vam se promene dešavaju previše brzo i da morate da „usporite“ kako biste ponovo uspostavili kontrolu nad događajima u svom životu. Ako sanjate da lako plivate niz vodu, promene u vašem životu idu u pozitivnom pravcu. Ako imate problema da pređete reku, to znači da postoje prepreke i blokade u vašem životu koje vas sprečavaju da postignete određene ciljeve.

Prskanje vodom: ovo je poziv da se „probudite“. Vreme je da prestanete da nešto poričete ili odbijate da sagledate situaciju. Ako se oglušite o ovu poruku, to će dovesti do stagnacije i nepostizanja određenih ciljeva u životu.

Sanjati bazen: bazen u snu predstavlja potrebu ili želju za odmorom. Ovaj san takođe znači da ste se konačno suočili sa nekim starim emotivnim povredama i zacelili rane. Možda je vreme da konačno „zaronite“ i preduzmete nešto.

Biti pod vodom: polako postajete svesni neverovatno bogatih darova i talenata koje imate, a ranije ih niste bili svesni. Ovaj san takođe može govoriti o tome da pokušavate da pobegnete od nekih životnih situacija u kojima se osećate zarobljeno. Ovaj san je i simbol vraćanja u matericu – vreme kada niste imali nikakvih odgovornosti i bili ste dobro zaštićeni od svega.

Sanjati hodanje po vodi: imate potpunu kontrolu nad svojim emocijama i dovoljno ste samouvereni

Sanjati vodopad: sanjati vodopad je simbol emocionalnog pročišćavanja, preporoda i nalaženja unutrašnjeg mira

Talasi: snovi o talasima mogu imati pozitivna i negativna značenja. Ako sanjate kako se uspešno borite sa talasima, to znači da ste sposobni da izađete na kraj sa svakom preprekom koja vam se ispreči na putu do cilja i da uspešno izlazite iz stanja stagnacije. U zavisnosti od toga koliko su talasi bili jaki, sami procenite da li vas nose ka cilju ili na suprotnu stranu.

Sve u svemu, sanjati vodu uvek predstavlja jak simbol emocija koje proživljavate u tom momentu. Vrlo je važno da razmislite šta se zaista trenutno dešava u vašem životu kako biste što bolje protumačili simboliku vode u snu. Spoznaćete svoje unutrašnje potrebe, konflikte, razočarenja i potisnute emocije. Dok to proživljavate, istovremeno će se desiti i emotivni preporod, iseljicanje i pročišćavanje što će vam pomoći da lakše dođete do svojih ciljeva, prevaziđete prepreke i naučite kako da držite svoje emocije pod kontrolom.