Šta znači sanjati medveda

Šta znači sanjati medveda ?

Smatra se da ako sanjate velikog medveda to znači veliku sreću. Trebalo bi da se upustite u nešto rizično, makar i da uplatite tiket za loto.

Ako sanjate kako ubijate medveda, naš najveći neprijatelj će pretrpeti veliki gubitak.

Sanjati kako jurite medveda je predznak neke nagrade, jer to znači da ste jaki i odvažni.

U zapadnoj tradiciji sanjati medveda znači svađe sa prijateljima. U istočnjačkim tradicijama, snovi o medvedima obično predstavljaju ogovaranja – neko vam nešto priča iza leđa.

Obično možete sanjati…

 • Kako imate medveda kao kućnog ljubimca
 • Kako vas napada medved
 • Kako vidite smeđeg medveda
 • Kako bežite od medveda
 • Kako vas juri medved
 • Kako vas ubija medved
 • Kako vidite medveda iz daljine
 • Kako vidite smirenog medveda
 • Vidite medveđu kožu ili prostirku od medveđe kože
 • Kako vidite razjarenog medveda
 • Vidite polarnog medveda
 • Vidite medveda sa mladuncima
 • Vidite medveda – igračku

Pozitivne promene su na vidiku ako…

 • Medved u snu nije bio agresivan
 • Medved u snu nikoga nije povredio
 • Medved u snu je bio mladunče ili igračka

Sanovnik medved – Detaljna analiza sna

Sanjati medveda je podsednik na vašu duhovnu snagu, moć i razvoj vašeg podsvesnog. Ovaj san ponekad simboliše je da je potrebno da se prisetite svog detinjstva i sreće koja vas je dovela ovde gde ste danas. Ovaj san takođe predstavlja snagu koju imate u situacijama koje zahtevaju mentalnu snagu i jasnoću.

Svaki stari sanovnk navodi da je značenje sna o polarnom medvedu obmana ili loša sreća koja će vas pratite. Vaši najveći neprijatelji će se nastupiti kao vukovi u jagnjećoj koži. Suparnici će pokušati da vas nadmudre. Ako sanjate medveđu kožu, to znači da ćete se uspešno izboriti sa svim neprilikama.

U šamanizmu, medved je veoma značajan totem koji u nekim slučajevima predstavlja duhovnog vodiča. Zapravo, na odnosu nekih meditacijskih praksi, ova životinja može predstavljati udobnost jer je povezana sa duhovnim spokojem.

Sanjati polarnog medveda (osim ako pred spavanje niste gledali emisiju o polarnim medvedima) znači da u svom okruženju imate ženu koja je po svojoj prirodi hladna i neemotivna. Ako želite da uspešno razrešite problem sa njom, moraćete vrlo mudro da nastupate i pravite kompromise. Polarni medved predstavlja duboke emocije koje se moraju izraziti.

Ako ste sanjali plišanog medveda, onda to govori o vašem detinjstvu i detinjim instinktima. Sam kontekst sna će vam više reći o tome šta je ovaj san značio. Ipak ovaj san generalno znači da je nekad lakše prisetiti se stvari koje su vas činile srećnim kad ste bili dete. Glavno značenje ovog sna i životinja u njemu je vaše uživanje u detinjstvu koje ste izgubili i sada je vreme da se ponovo vratite u taj svet nevinosti i zabavljate se.

Ako sanjate medveda, to se može odnositi na bogatog i moćnog neprijatelja, verovatno protivnika ili rivala. Ovo je predznak da ćete se verovatno uskoro posvađati sa nekim prijateljem. Snovi o medvedima su obično znak nasilja u realnosti.

Sanjati kako vas napada medved znači da morate biti na oprezu. Smeđi medved znači brutalnost i to da vaši neprijatelji neće prezati ni od čega u svojim namerama.

Ako sanjate kako bežite od medveda, to je dobar predznak.

Sanjati kako vidite nekoga da ubija medveda znači da će vaši neprijatelji pretrpeti gubitke i da ćete ih ipak pobediti. Ako sanjate da vi lično ubijate medveda, to znači da ćete se lako otarasiti svega što vam trenutno predstavlja teret.

Sanjati kako vidite medveda iz daljine može imati tri značenja: bićete naterani da otkrijete svoje planove ili tajne; vaši neprijatelji vam stoje na putu ili ste okruženi neprijateljima. Ako želite da uspete, morate da uložite mnogo napora. Miran medved je predznak klevetanja i ogovaranja.

Sanjati ogromnog medveda znači svađe, ogovaranja i pričanja iza leđa. Generalno, snovi o medvedima su predznak izazova na poslovnom planu.

Kada mlada devojka sanja medveda, to je znak da će uskoro ući u konflikt sa ljudima koji joj zavide zbog nečega.

Osećanja koja se mogu javiti tokom ovakvog sna:

Strah, uznemirenost, briga, prestrašenost, anksioznost, situacija pod kontrolom, agresivnost