Šta znače snovi o trudnoći

IAKO snove često zaboravljamo, žene često sanjaju da su trudne i taj san teško se zaboravlja. Pa žene postavljaju pitanje šta znače snovi o trudnoći. Danas vam donosimo odgovor na to pitanje.

Pokušava li vam telo nešto reći? Priželjkujete li trudnoću? Imaju li snovi o trudnoći ikakve veze sa trudnoćom u stvarnom životu? Ako ne planirate trudnoću, ovakvi snovi su verovatno samo metafora vaših skrivenih želja.

Na mnoga pitanja o snovima o trudnoći za Huffington post odgovorila je Alli Mead, stručnjak za analizu snova na Institutu u Los Anđelesu.

Snovi o trudnoći, navodi Mead, su zapravo snovi o kreativnosti. Žene trudnoćom doslovno stvaraju novi život uz pomoć svog tela, što je u snovima zapravo metafora za izražavanje kreativnosti i stvaranja novih ideja. Snovi o trudnoći često mogu upućivati i na strah od odricanja ciljeva i želja.

Budući da je trudnoća univerzalna, san nije ograničen kulturalnim razlikama, pa se snovi o trudnoći neretko javljaju i kod muškaraca i simbol su plodnosti.

Često se pojavljuju i snovi u kojima sanjate da je neko od prijatelja ili porodice u snovima trudan, ali ne iu stvarnosti. Iako ponekad snovi mogu biti doslovni i zaista ukazivati na trudnoću, u većini slučajeva to ukazuje neke neizražen emocije između vas i osobe koju ste sanjali.