Zaboravljanje u snu

šššššššššššššššššššššššššššššššššššššššš

SNOVI U KOJIMA ZABORAVIMO GDE ŽIVIMO

Snovi u kojima zaboravljamo gde smo ostavili automobil ili dete o kojem brinemo veoma su uobičajeni. Na osnovnom nivou oni kod nas pojačavaju odgovornost, verovatno i napetost kojoj smo na javi izloženi. Primera radi, ako sanjate da ste zaboravili da napišete izveštaj za posao, to znači da ste preopterećeni poslom. Verovatno osećate da je taj zadatak izvan vaših mogućnosti i da će vas drugi doživeti kao nesposobnog.

Na jednom drugom nivou ovi snovi simbolizuju nesvesnu želju da se nešto ostavi za sobom. U snu ćemo zaboraviti gde živimo jer podsvesno ne želimo da se vratimo kući. Ili smo negde slučajno ostavili dete jer smo umorni od toga što stalno o nekome brinemo. Dete može da predstavlja bilo koga ko od nas zavisi, ne nužno nekog mlađeg.

Daleko sam od kuće i odjednom shvatim da sam tamo ostavila dete samo. Brzo se vraćam, uplašena da mu se nešto ne desi, ali detetu ništa ne fali, puzi i igra se kao da se ništa ne dešava. A onda shvatim da sam bila ugovorila da ga neko drugi čuva. Toliko mije laknulo!

Ovaj san izražava uznemirenost, ali istovremeno pojačava svest kod žene koja gaje sanjala o tome da je odgovorna i brižna.