Sve o francuskom manikiru

Karakteristika francuskog manikira je to da su krajevi nokta oslikani belim lakom i pokriva se celokupna površina lakom svetlijih nijansi.Klasičan francuski manikir koji podrazumeva upotrebu tri boje laka, belu, boju kože i bezbojni lak, pretpostavlja se da je dobio naziv – francuski jer, sama mu reč kaže, potiče iz Francuske, a kažu da se “rodio” još u 19. veku. Početkom 20. veka po tim istim pričama postao je popularan i u Americi i bio je veoma cenjen među tadašnjim glumicama i ženama iz visokog društva.

Neki smatraju da francuski manikir više nije u modi i zastareo je, dok ga drugi smatraju klasikom koja je uvek aktuelna i šik. Šta god da se priča o francuskom manikiru on će uvek biti u modi zbog njegove jednostavnosti i prirodnog ali otmenog izgleda. Sređivanjem noktiju na ovaj način dobićete super-prirodan izgled koji je prikladan za svaku situaciju, od poslovnih ručkova do odlaska na pijacu.

Tehnika:francuski manikir

Za početak, detaljno uklonite lak sa noktiju i oblikujte ih po želji. Nakon toga, pripremite kupku od tople vode i aromatičnih ulja, u koje ćete umočiti ruke i držati ih tako desetak minuta. Nakon kupke, na red dolazi blagi piling, od mešavine aromatičnog ulja i šećera. Ovom smesom istrljajte cele ruke i ostavite je da deluje takođe desetak minuta, nakon čega ćete ruke isprati toplom vodom. Po završetku ispiranja, sredite i uredite zanoktice, povlačući ih ka korenu noktiju. Kada završite sa pripremom noktiju, odnosno sa čišćenjem i trimovanjem, nanesite na njih osnovni sloj (podlogu). Vodite računa da je nanesete ravnomerno i u tankom sloju. Zatim nanesite beli sloj (lak), na vrhove noktiju. Najbolje je da to uradite u jednom pokretu. Kada se lak u potpunosti osuši nanesite preko celog nokta jedan sloj roze (ili bež) laka.

Vrhove noktiju ćete najbrže i najpreciznije namazati belim lakom uz pomoć samolepljivih markera. Ako želite da nokti izgledaju interesantnije, osim klasičnih, možete da izaberete i neobične oblike.

Naravno, moramo napomenuti da pored klasičnog francuskog manikira (što podrazumeva korišćenje sledećihneutarlnih boja; belo, bež i roze) slobodno isprobajte i druge jake i trendi boje poput crnog, plavog, ružičastog i narandžastog. Upotpunite svoj stil i odaberite interesantne nalepnice, crteže ili cirkončiće koji dobro stoje svakoj devojci i ženi. Za hrabrije preporučujemo razigrane motive, dok poslovnim ženama i damama srednjih godina malo elegantnije nijanse sa solidnom dekoracijom. Budite uvek lepe sa francuskim manikirom!